acne


När jag gick på löpbandet idag så var blondinbella med i nyhetsmorgon där hon berättade om sitt klipp hon lagt ut där hon visar sig osminkad och därmed visar upp sin acne. Hon berättade om hur jobbigt det var för henne i skolan och hur mobbad hon blev av den. Detta fick mig direkt att tänka på den acne som jag själv levde med i ca 5år. 

De som har haft turen att uppleva sin tonårstid utan acne kommer aldrig att förstå hur jobbigt det var för oss som hade mycket acne. Min acne var som värst under min högstadietid och jag har tidigare berättat hur jobbigt det var för mig. Jag blev inte retad eller mobbad öppet utan jag fick mest anonyma kommentarer på bloggen vilket sumpade mitt självförtroende rejält. Folk kan vara så fruktansvärt taskiga när de har chansen att vara anonyma och det fick jag känna på i alla mina år på högstadiet via denna blogg. 

Dessa anonyma kommentarer gjorde så att jag aldrig vågade gå osminkad och jag kände mig alltid ful och äcklig. Jag smetade på alldeles för mycket smink för att kunna dölja så mycket jag bara kunde så ingen skulle se hur ful jag egentligen var. Mitt kassa självförtroende lede även till att jag blev fruktansvärt elak mot andra tjejer, tyvärr. Jag hade inga problem med att kasta ur mig taskiga kommentarer till andra tjejer i skolan och trycka ner dom. Mycket berodde på att jag fick så mycket kommentarer om mitt eget utseende så då började jag ge igen genom att trycka ner andra tjejer på skolan. Jag var på flera mobbningsmöten i skolan och en lärare kallade mig även för känslokall.

Jag ångrar mitt agerande. Men det är svårt som 15åring att hålla huvudet högt när man varje dag blir nedtryckt av andra om hur ful och äcklig man är. De som gjorde mig mest arg var ju det att de som kommenterade verkade inte tro att jag försökte göra något åt saken. De hade säkerligen ingen aning om att jag hela tiden testade nya produkter för att få acnen att försvinna och jag fick även testade tabletter men inget funkade. Jag tänkte städigt på min acne och försökte varje dag få den att försvinna. Det var när jag började gymnasiet och hade gett upp alla produkter som den äntligen började avta. När jag var 17-18år så försvann den och jag vågade äntligen berätta för folk hur mycket den hade påverkat mig. 

När jag just hade skrivit mitt inlägg här på bloggen om hur jobbigt det hade varit för mig och hur glad jag var över att den äntligen var borta så valde en annan tjej att använda det emot mig när vi bråkade på skolan. Minns fortfarande hennnes kommentar så väl "men du är så jävla äcklig i ansiktet" sa hon. All min frustration och ilska som jag har haft över all den skit jag har fått och alla de kommentarer folk har gett mig över åren förvändlades till ren jävla ilska när dessa ord kom ut från hennes mun. Jag tog då ut all den ilska på henne som jag samlat på mig under åren. Det som gjorde mig mest arg var ju det att hon visste hur personligt och jobbigt acnen hade varit för mig men valde ändå att använda det emot mig.

Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med detta långa inlägg. Kanske förvarna folk att innan ni kommenterar någons acne så ska ni veta att den personen säkerligen redan tänker på den själv varje dag och oftast inte mår så bra över den. Ni kommenterar bara det personen i fråga redan är mycket väl medveten om, och ni gör saken så mycket värre och betydligt större än vad det behöver vara. Det är faktiskt bara några prickar i ansiktet, inget mer, som blondinbella sa.

Tell me!
Postat av: Linnea

<3

2014-04-18 @ 17:27:34
URL: http://laaandgren.blogg.se
Postat av: Linnea

<3

2014-04-18 @ 17:27:34
URL: http://laaandgren.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0