taggad.


Nu är allt fixat och köpt till studentveckan och jag är grymt taggad! Ska snart börja packa och göra mig i ordning för brännbollsyran. Kameran åker med och jag antar att även Linnea kommer att ta bilder så en bildbomb från helgen kommer när jag väl är hemma, men ha en grym helg nu för de ska då fan jag ha.

godmorgon.

Var som sagt med tjejerna igår, vi tog det mest bara lugnt i Johns lägenhet. Efter 23.00 for jag till Timmy och spenderade natten hos honom.

När Timmy for till jobbet 07.00 imorse så lyckades jag självklart inte somna om så jag är nu hemma och väntar på att klockan ska bli 11.00 för då ska jag ut på lite ärenden. Sen när Timmy slutar så rullar galanten ner mot Umeå och brännbollsyran.

två från gårdagen.

0530.

Chillar just nu i Johns lägenhet tillsammans med Emma, vi inväntar de andra brudarna sen får vi se vad vi hittar på ikväll. Är så sjukligt taggad inför morgondagen och allt annat kul som väntar de kommande dagarna, fäääst.

0529.

Efter en onödig skoldag så somnade jag i solstolen i 90minuter. Senare på kvällen var jag med pojkvännen och bara tog det lugnt. Ska snart börja ta bort allt jag har på datorn för imorgon ska dom lämnas in under sommaren sen får vi hämta dom till hösten, känns jävligt drygt.. Men har i alla fall sovmorgon till 12.45 imorgon och på fredag är jag ledig så detta kanske kan förlåtas.
aaaanka.

årsmöte och vattenballonger.

Idag hade vi årsmöte med elevrådet och studentbingon var igång även idag. Blev dock chockad när det helt plötsligt flög in massa vattenballonger i matsalen samtidigt som jag hade ett uppdrag att stirra ut en person i fem minuter så jag kunde inte vända mig om för att se vem som kastade och inte heller gömma mig från ballongerna för jag ville inte riskera ett misslyckande med de uppdrag jag hade. 

studentskorna.


godnatt.

Har spenderat både dagen och lite utav kvällen med att utföra grejer på studentbingon, så det har blivit mycket skratt;)

Hämtade pappa på flygplatsen, har inte sett honom på 6veckor eftersom att han har varit i Kina och jobbat så familjen har suttit och pratat om allt möjligt ikväll. Men nu säger jag godnaaatt för faen.

0528.

Studentbingon har dragit igång och alla klassen är som galna. Har farit runt i stan idag för att göra bort lite saker och förhoppningsvis står huldrorna som vinnare på fotbollsfesten på söndag!

0527.

I lördags så for jag och Timmy till Jörn och var där i ca två timmar för att titta på en bil till Timmy. Idag köpte han bilen och vi längtar båda två till helgen då den kommer invigas med party i sinne (om felet som har uppkommit på den fixas i tid). Så om allt går vägen så kommer det bli många redlösa kvällar i denna bil i sommar.

studenten i all ära.

dräggig bild från 2011 xD.

Vill bara ha fredag och helg nu!! Är så taggad på allt som väntar, för på fredag kickar jag igång studentveckan med att fara till brännbollsyran i två nätter och därefter väntas det fotbollsfest på söndag och härliga kvällar med klassen. Och imorgon kör vi igång med studentbingon, it's on!!!

0526.

Blev som sagt fiske med adam och timmy ikväll i falmarksforsen innan vi sedan for till frasses och åt. For förbi emma nu på kvällskvisten för lite prat och nu ligger jag nedbäddad i sängen, så godnatt folket.

fiska.

2012.
Väntar just nu på skjuts, blir att fara och fiska med timmy och adam ikväll.

lördagsmys.

Ikväll är det mys med pojkvännen som gäller. Vi har köpt chips, dipp och godis, allt som man behöver för en riktigt jävla bra myskväll. Natten spenderar vi hos mig, sen hoppas jag att alla i Luleå har en grym kväll!

bilder från gårdagens glidande längst älven.

Igår gled vi längst älven i gummibåtar medans vi chilldrack. Denna gång for vi ut med tre båtar och det var jag, Timmy, Adam, Linnea och Alle. Hade en väldigt trevlig kväll.

0524.

Godmorgon! Planerna för dagen är att först hämta mitt schema över sommaren på Willy:s, sedan möta upp Malin på skolan 12.00 för att sedan ha ett möte med några treor 13.00 angående studentveckan. När mötet är avslutat så ska jag bege mig till Emma för att sola. Ha en bra dag! 

torsdag.


De bästa kvällarna jag har haft är de kvällar som jag spenderat tillsammans med er. Mycket har vi gjort tillsammans och vi har varit viktiga delar i varandras liv. Men låt oss kanske för sista gången tillsammans, ta fram de sidor som vi älskar hos varandra och vara som vi var förr, helt enkelt bäst på fest för kanske sista gången tillsammans. FÖR VI HAR BARA FESTEN KVAR!


05.23

Idag har jag mest suttit ute i solen med klassen och snackat skit. Förhoppningsvis får man sig en liten bränna till studenten så man inte sjunker in i klänningen helt.. 

Ikväll blir det pizza till middag och senare kommer pojkvännen hit, får se om vi kanske drar ut och hittar på något eller om vi är inne och tar det lugnt. Den som lever får se!

2013.05.22

Har myst med tjejerna i solen hos Malin ikväll.

0522.

Har haft en chill skoldag. Hade först en liten redovisning och efter lunch satt vi mest ute och hade det trevligt. Fick veta att jag vann tävling från igår så fick gratis fika från cafét, fuck yeah;)

0521.

Efter skolan for jag och Josse till Malin där hon och Sebbe var. Vi satt i solen och pratade på om allt möjligt. Vid middagstid kom pojkvännen och åt hos mig innan vi sedan bytte till sommardäck på saaben, Timmy lärde mig hur man skulle göra så nu kan man det och jag kan nu köra pappas bil tills han kommer hem från Kina om någon vecka.

Kvällen spenderade jag tillsammans med Timmy, Alle, Adam och Kimme. Vi for runt lite överallt och hade det trevligt, så de blev en rätt så bra tisdag!

hittade några bilder från älven på linneas blogg.på skyttebanan.

Mamma ville fira att jag tagit körkortet så jag, mamma, lillebror, mormor och Timmy for till bishops och åt middag. Senare under kvällen for jag och Timmy till skyttebanan för att umgås med Alexander ett tag. 

körkort för fan.

Nu har jag äntligen mitt körkort. I tisdags gjorde jag provet vilket jag blev godkänd på och idag hade jag min uppkörning 13.00 och även där lyckades jag på första försöket. Är så glad och stolt över mig själv, underbart!!!

två från gårdagen.


några suddiga ifrån lördagskvällen.


bästa helgen på länge.

Har haft en grym helg med underbart folk. Festade i fredags och hade jävligt roligt och på lördagen gled jag, Timmy, Linnea och Adam runt på älven i gummibåtar, chilldrack och hade allmänt trevligt i solen i 3,5timmar. Lördagskvällen avslutades hos Adam med kubb och alkohol.

Idag har jag och Timmy bara tagit det lugnt och kvällen avslutades med wii-spel tillsammans med Ricky och Kimme. Pojkvännen snarkar nu bredvid mig så ska nog försöka sova själv.

Bilder från lördagen dyker upp senare, lämnade mobilen i land så måste vänta tills Linnea lagt ut de bilder som hon tog;)!

bilder från i fredags.

Var hos Tessan i fredags och festade med trevligt folk, kvällen avslutades sedan hos Jonas & Anna.


skön bakisdag i solen.

Sitter i solen med datorn lite halvbakis men glad över det perfekta vädret. Gårdagen var fruktansvärt rolig, var först hos Tessan ett bra tag innan vi sedan for vidare mot Jonas och Anna. Vid 02.00 gav jag och Timmy upp och for hem till mig för att äta och sedan sova. Bilderna dyker upp senare.

sol och kalla vindar.

Idag hade jag APU i 40minuter innan jag sedan for ut och övningskörde med mamma i en timme. Väl hemma så gick jag ut i solen och läste HP ihopp om att få lite färg på mina bleka ben men gav upp efter en stund pga de kalla vindpustarna som aldrig slutade komma.

 
 

0516.

Idag har jag övningskört med körskolan och sedan kört med mamma. Har haft APU och en trevlig kväll med Timmy och Adam. Planer inför helgen har börjat smidas och det kan nog bli jävligt bra.

Vill också tacka för den respons jag fått av folk på min fördjupning, era ord är guld!

torsdag.


Min fördjupning - dagens kropps-och skönhetsideal

Frågar man en kvinna idag om hon är nöjd med sin kropp så svarar de flesta nej. Nästan ingen kvinna idag är helt nöjd med sin kropp, i princip alla hittar något som de vill ändra på och ofta handlar det om att låren går ihop, magen är inte nog platt eller att de så kallade kärlekshandtagen hänger ut lite över jeanskanten. Då kan man ju fråga sig själv vilka är det som styr över dessa kroppsideal och skönhetsideal som finns idag, hur påverkade blir de yngre tjejerna och hur påverkad blir kvinnans självkänsla på grund utav detta?


Ideal kan beskrivas som ett mål man vill uppnå. Idealjaget utgår ifrån något man vill uppnå, man vill bli den perfekta och ultimata personen. Problemet är att många inte förstår att vi alla tyvärr har brister men det är dessa brister som gör oss unika.


Anledning till att jag väljer att fördjupa mig inom detta ämne är för att jag själv är kvinna och blir själv påverkad av dessa ideal. Syftet med denna uppsats är att dyka ner till botten, se varför det är som det är idag och varför det blivit så. Jag använder mig mestadels från kvinnors perspektiv och även egna erfarenheter och tankar.


Vilka är de som styr över dessa kroppsideal och skönhetsideal?

Skönhetsideal och kroppsidealen styr mestadels utav media, det vi ser vanligen på tv, tidningar och annonser på internet. Varje dag kan vi läsa om hur man går ner i vikt och inne i klädaffärerna så är både skyltdockorna och tjejerna på affischerna pinnsmala. På tvn kan vi se reklam från exempelvis viktväktarna, tv-shop visar olika träningsmaskiner man kan köpa som snabbt ska få dig att förlora kilon samt läsa i tidningarna om en massa vikttips.


På omslag på modetidningarna blir kvinnans kropp mer ett objekt. Kvinnokropparna på omslagen ska förföra, vara sexiga och ofta förekommer det mycket hud. Jämför man omslag på män och kvinnor så ser man den stora skillnaden. Medan männen står i kostymer och ser mäktiga ut så står kvinnorna och posar med hela kroppen i avslöjande kläder medan de putar sexigt med läpparna och deras redan smala kroppar blir redigerade.


Allt detta ser vi dagligen och blir omedvetet påverkade utav detta och det är bevisat att det är mestadels unga tjejer tyvärr. Redan i tidig ålder kan tjejer läsa i ungdomstidningar hur man ska mäta BMI och det finns speciella sidor i tidningen som visar vad man ska äta för att äta ”rätt”. Även i andra tidningar kan man se bilder på de som anses vara för tjocka och de som har den perfekta strandkroppen. Nu kommer vi in på min andra fråga;Hur påverkade blir de yngre tjejerna?

Att bli tonåring är nog jobbigt för alla, kroppen börjar förändras och hormonerna börjar ta fart. Man börjar bli mer medveten om sitt utseende och man vill passa in. Som tjej minns jag själv hur man började jämföra sig själv med de andra tjejerna i omklädningsrummet och hur alla nervöst började kolla på varandra, vilka hade börjat få bröst och vilka hade börjat få hårutväxt på de intima ställena.


Unga tjejer blir påverkade utav medias propaganda även om det är medvetet eller inte. Många känner att de inte duger som de är och att deras kropp inte är nog smal eftersom de vackra modellerna som killarna suktar efter är ännu smalare än en själv. Det kan även gå så långt att en ätstörning börjar utvecklas, man vill inte äta eller så väljer man att spy upp den mat man precis har fått i sig. När jag själv var 12-13år stod jag framför spegeln och klämde på min hud och inbillade mig att jag var större än vad jag egentligen var vilket ledde till att jag tillslut började spy upp maten jag åt. Jag brukade gå till skoltoan och spy upp den lilla sallad jag just fått i mig medan jag grät och svor åt mig själv i huvudet, tankar som ”du duger inte” och ”du är så fruktansvärt fet” for runt i huvudet samtidigt som jag körde in fingrarna i halsen och tårar började strömma ner längst mina kinder. När jag började på högstadiet så hade jag slutat med att stoppa fingrarna i halsen. Men en dag tog en lärare mig åt sidan och frågade om jag åt ordentligt då många lärare pratat i lärarrummet om att jag inte åt så mycket till lunch och de trodde att jag gömde min redan smala kropp i mjukiskläder för att inte visa hur smal jag var. Även fast det inte alls var sant att jag åt lite med flit så minns jag hur glad jag blev för att de tyckte att jag var smal, för smal var något jag tog som vacker.


Att det kan gå så långt att en liten 13årig flicka som egentligen fortfarande bara är ett barn ska behöva känna så är inte rätt och att ett barn tror att man är vacker om man är smal. Den stora orsaken till varför det blir så är för att varje dag möts vi av personer på tv och i tidningar som hyllas för att de har smala och vackra kroppar och konsekvenserna utav detta blir att yngre tjejer inte tror att de duger och de tror att om de såg ut som de smala personerna på tv så ska allt bli så mycket bättre. Detta leder då till min sista fråga;


Hur påverkade blir kvinnans självkänsla på grund utav detta?
Att kvinnor varje dag inte känner att de duger som de är, att de tror att de behöver se ut på ett speciellt sätt för att anses vara vackra tär på självkänslan. Att varje dag gå runt och tänka att man behöver se ut som någon annan, sträva efter ett egentligen ohälsosamt ideal skulle nog tära på vem som helst.


Orsaken till att kvinnor trycker ner sig själv på detta sätt tror jag kan bero på att de får för sig att om de hade den kroppen de strävar efter skulle de bli lyckliga, som om alla problem skulle vara som bortblåsta och konsekvenserna utav detta blir att man trycker ner sig själv mer och mer och man mår bara sämre vilket leder till en dålig självkänsla.


Avslutning.

Något vi inte riktigt förstår är att medan någon bantar för att likna någon annan så kanske just den personen opererar sig för att även den vill likna någon annan. På något sätt tror många kvinnor att personen som just de vill efterlikna är perfekt, mår bra och har ett bra liv men riktigt så är det inte, nästan ingen är helt nöjd med sig själv och som jag nämnde tidigare så har vi alla brister men de är just dessa brister som gör oss unika.


Kvinnokroppen ska inte visas upp som något sexobjekt i media och den ska inte heller jämföras med andra. Alla kvinnor är unika på sitt eget vis precis som kroppsformen. Media bör sluta sända ut signaler om att våra kroppar inte duger förrän de ser ut på ett visst sätt. Ungdomstidningarna bör sluta fokusera så mycket på vikt och hälsosam mat då de påverkar yngre tjejer extremt mycket.


Att jaga efter de ohälsosamma ideal som vi har idag kommer varken ge oss ett perfekt liv eller ett problemfritt liv. Man tappar bort sig själv, glömmer bort vem man är och mår bara allmänt dåligt utav att alltid trycka ner sig själv genom att känna att man inte duger. Den bästa lösningen hade varit om modeindustrin slutade visa upp ohälsosamt smala modeller och att media börjar tänka på de signaler de sänder ut till såväl unga som äldre kvinnor. Vi har redan nog mycket press som det är från skolan, jobbet, det sociala livet, kärlekslivet och allt annat som livet har att erbjuda.


tråk bla bla bla osv.


Har övningskört med mamma i två timmar och nu hade jag tänkt finslipa fördjupningsuppgiften vi har i historia innan jag sedan ska ta de lugnt framför serier. Jävligt tråkig onsdag med andra ord:)

ska fortsätta plåga er med matbilder.


0514.


tidig middag - thaifood.

Var mycket godare än vad det såg ut på bilden kan jag lova!

smörgåsbord och studentplaner.

Idag var det sista elevrådet så då blev de smörgåsbord. Vi treor satt även och planerade lite saker till studentveckan, blir nog jävligt nice;)! 

Har nu varit ute och övningskört med mamma och planerna som återstår är att körkortsplugga tills vi ska till familjen Buhr och äta middag för att fira Nicke och sedan ut och övningsköra några timmar igen.

22.00.00


längtar så jävla mycke tills jag kan bränna denna bok.


underbara sol.

Idag har vädret varit underbart! Jag och pojkvännen for till bergsbyn och köpte glass innan vi sedan for till honom så han kunde byta däck samtidigt som jag var snäll och rengjorde hans cross.

0511.


Lunch.

Vaknade upp bredvid finaste utan huvudvärk vilket kändes underbart, hade bara en öken till hals. Blev morgonmys framför serier innan vi sedan for till maxi för att handla det vanliga inför bakisdagen (även fast jag nu hade tur och inte var det;)), så ikväll ska de tryckas chips i sinne.

gårdagen.

Igår var jag hos Adam och drack med trevligt folk. Kvällen avslutades med att åka jänkare med Jonas innan jag och Timmy sedan for hem för allt dog ut tydligen. Blev tacos till fyllekäk och sedan somnade vi ganska direkt efter det.

0510.


Har varit och övningskört med mamma och vi var även förbi maxi där det var fullt med folk. Just nu ska jag se någon serie medans jag väntar på att pojkvännen ska höra av sig angående kvällen, nyktert eller onyktert, de är de som är frågan;)!

fruity breakfast.


nionde maj.

 
Torsdagskvällen bjöd på en mysig kväll tillsammans med pojkvännen. Imorgon ska de övningsköras och studentklänningen ska fixas hos mormor. Senare bjuds det på tacos hos familjen Persson och efter det får vi se om det blir fest eller inte. 

0509.


Blev som sagt donken igår och jag övningskörde även hem från Umeå, natten spenderades hos timmy.

Idag for jag till gymmet för ett degpass med Josse innan vi sedan for till henne för att körkortsplugga men det slutade med att vi pratade om allt annat än körkortet typ.

underbara långhelg.

Efter en jävligt dryg skoldag sitter jag nu framför tvn. Har suttit och pratat med lillbrorsan om allt möjligt i en timme. Ikväll rullar saaben mot Umeå då jag och Timmy ska hämta mamma och Jessica på flygplatsen och självklart ska vi förbi underbara donken. Är även ledig imorgon och på fredag vilket betyder att jag nu har helg, underbart!!

gårdagen.

Igår for jag och Timmy till Adam för att umgås med han och Alle en stund. När vi sedan for tillbaka hem till mig så var det städning som gällde eftersom att mamma kommer hem idag. Efter vi städat så sjönk vi ner i soffan och låg och myste där hela kvällen tills vi slutligen gick och la oss.

gårdagen.

Igår så for jag, Timmy, Adam, Alle och Kimme och fiskade. Sedan avslutade jag och Timmy kvällen med att doppa olika frukter i ljus och vitchoklad innan vi sedan somnade.

#skelleftebrudar #hatersgonnahate #sadbuttrue


frååååga.

Såg att min amigo hade skaffat en såndär ask-grej så då gjorde jag också de, wnb x)
http://ask.fm/izzasimonsson

15.15.00


Sitter nedsjunken i soffan framför tvn (standard) och väntar på att pojkvännen ska sluta jobba. Måste även finna orken till att göra det sista på min projektrapport så jag slipper göra den i sista minuten på söndag, är expert på att skjuta upp saker.

0506.

Jävla skit.. Kunde inte somna om efter att pojkvännen for till jobbet 06.45 så sitter med halvöppna ögon framför tvn med datorn i knät. Tur att man slutar efter lunch idag och då är det gymmet som väntar.

mysig söndag.

Blev en mysig söndagskväll med pojkvännen. Vi grillade till middag och till efterrätt åt vi cheesecake. Sedan chilldrack vi medans vi spelade wii. Snart ska vi gå och lägga oss och somna framför någon serie, godnatt!

0505.

3 bilder från gårdagen.

Jag och Timmy tog det bara lugnt igår, bakade cheesecake, spelade wii, såg serier osv. 
Just nu är han ute och kör cross, så då ska jag passa på att göra bort lite skoluppgifter, körkortsplugga lite och även städa. Ha en bra dag!

0504.

Igår så chilldrack jag, Kimme och Timmy hemma hos honom. Eftersom att stan var död igår så tog vi det lugnt och spelade kortspel osv, väldigt trevligt. Jag och Timmy avslutade kvällen med chips och mys hemma hos mig. 

Just nu körkortspluggar jag för fullt, väntar på att Timmy ska komma tillbaka så vi kan hitta något att laga till middag innan vi sedan kommer på vad vi ska hitta på ikväll då de flesta befinner sig i Piteå.

underbara fredag.


0503.

Godmorgon! Klev upp extra tidigt för att hinna med körkortsplugg innan jag byter till skoluppgifter

gårdagen.

Igårkväll for jag och Timmy till Adam och chillade där i någon timme innan jag, Timmy, Kimme och Alle for ut och grillade Adams trasiga stolar och smällde smällare. Vi hann även förbi Boviken innan vi slutligen for hem och jag och Timmy gjorde räkmackor och somnade framför Bams unholy union.

0502.


Började dagen med en körlektion i en timme och efter det begav jag mig till APU:n. Efter APU:n så ska jag till Willy:s för att träffa chefen och efter det väntar körkortsplugg. Vad som händer ikväll återstår att se, kanske orkar jag och Timmy ta oss ut i regnet och hitta på något. Ha en bra dag!

alltid lika nyttig "dagen efter".

Blev som sagt bakismat på donken idag innan vi släppte av mamma och Jessica på flygplatsen. Är nu hemma och Timmy skulle hem och fixa lite grejer så medan han är borta ska jag fortsätta med min extremt nyttiga bakisdag genom att trycka chips och läsa i körkortsboken.

snart beger vi oss mot umeå.

Idag ska jag och Timmy skjutsa mamma och Jessica till Umeå flygplats, så då ska vi även passa på att äta bakismat på donken. Eftersom att mamma nu far till Turkiet så ska Timmy bo här i en vecka, blir mysigt!

valborgs.

Började kvällen med att grilla hos Timmys moster och efter det for vi till Frida ett tag. Efter många om och men begav vi oss sedan till en fest i gummark. Var rätt trevligt där men efter några timmar tryckte vi in oss 8 stycken i bilen och begav oss till pentagon där vi avslutade kvällen. Mamma hämtade mig, Timmy och Kimme, så Timmy spenderade natten här.RSS 2.0